Bractwo Ludów Bałtyckich
Efekty pracy przy garach mej, można było oglądać na Festynie Szwajcaria 2007... a rycina teraz i w galerii się znajduje... Chodzi mianowicie o kaszę cośmy ją z Borutem przyrządzali, jeno jeśli chcecie by tak wam gotować, to na kuchtę iść mogę
zanim to napisaliście chciałem zamieścić wszystko co mam o kuchni dlaczego tego nie zrobiłem... powód jest prosty maięłm formata zgrałem wszystko na płyty DVD a nie mam teraz odtwarzacza. Nie spodziewam sie ze będe miał go szybko.
Heh... nie próbowałeś tej kaszy... sam kowal powiedział, że smakuje tak jak opiłki z jego kuźni Smak ten nadała mu rdza, której było naprawdę dużo na tym kotle... A kasza wyglądała tak jak wygląda bo nad ogniem piekielnym za dużo przebywała
Ot i całych problemów rozwiązanie
niesądze zeby ktoś oprócz mnie potrafił zrobić użytek z moich zapisków, no może mój brat.
przepisy "historyczne" mam dwa reszta to dania z całej historii przygotowane z użyciem skłądników dostępnych Jaćwingom, jedne testowane inne nie, dla wielu składników nei znalazłem jeszcze zastosowania. np. młode pędy drzew iglastych.
Młode pędy drzew iglastych możesz zagotować w wodzi i będziesz miał dobrą herbatkę - działanie podobne jak w przypadku cukierków z tataraku Młode pędy rozpuszczą się w wodzie i stąd ich zastosowanie w żywności...
Cukierki z tataraku-paskudztwo.
Jeśli Narymont nie chce się podzielić wiedzą, to może kanapki jedzcie.<hahahahahahhahahahahahah>
Żem tą księgę pisać zaczął to i pilnować będę aby sens miała...
Z kart Wasze słowa wymazałem, bo nic nie wnoszą a jeno zamęt wprowadzają i temat jałowym czynią...
Na dobry początek proponuję aby opisać gulasz/zupę co potocznie "instantem" jest zwana. Jak dobrze pamiętam Mantvydas lub Narymont swego czasu mi o niej prawili... zioła i mięso suszone w woreczku.. jak pamięć mnie nie myli Oświećcie mnie proszę i przedstawcie informacje, co o tym posiłku wiecie, lecz nic w stylu "mam materiały na dvd" nie chcę słyszeć. Jeno dyskusję na temat. "Pogdybać" można, jeżeli na temat się "gdyba".